Motherhood

Мајките открија на кои чудни места ги кријат благите работи од децата и сопрузите

Тешко е да се сокријат благите работи од децата, но имагинативни мајки имаат најразлични методи кои сепак успеваат да заштедат ред од чоколадото или бисквитите.

Тие споделија идеи на Фејсбук каде ги чуваат своите омилени благи.

„Ги кријам моите во машината за миење садови. Никој не ја допира сè додека не ги замолам“, вели една мајка.

„Моите се секогаш во најдолната фиока во ладилникот, со овошјето и зеленчукот. Тоа е место каде тинејџерите никогаш не бараат ништо“, додава друга.

„Моите се наоѓаат во вреќа со замрзната брокула во замрзнувачот. Нема шанси некој тука да побара“, вели трета.

Некои рекоа дека често ги ставаат благите работи во кутија со храна за мачки затоа што децата се мрзливи да ги хранат.

Напиши коментар