← НАЗАД НА БОЗА
ОВИЕ ЖЕНИ СЕ МНОГУ ВАЖНИ ВО ЖИВОТОТ НА ДЕТЕТО: психолозите откриваат зошто децата толку многу ја сакаат тетката

ОВИЕ ЖЕНИ СЕ МНОГУ ВАЖНИ ВО ЖИВОТОТ НА ДЕТЕТО: психолозите откриваат зошто децата толку многу ја сакаат тетката

Тетката разбира сè, ништо не и е тешко, таа ги чува сите тајни, никогаш не ве кара, таа секогаш знае како да ве утеши и постојано се смее, па затоа е...

Моето семејство | Нема коментари

ХОРМОНИТЕ ИМ ДИВЕАТ- Разговарајте со тинејџерите

ХОРМОНИТЕ ИМ ДИВЕАТ- Разговарајте со тинејџерите

Возрасните треба да разберат дека адолесцентните хормони дивеат. Прво избувнуваат, па плачат и на крај се повлекуваат во себе - е редоследот на...

Моето семејство | Нема коментари

Музиката и пеењето го забрзуваат развојот на мозокот кај децата

Музиката и пеењето го забрзуваат развојот на мозокот кај децата

Музиката и пеењето кај децата го забрзуваат развојот на функциите на мозокот и помагаат во борбата против депресијата. Музичко образование го...

Моето семејство | Нема коментари

ОВА СЕ 3 СИГУРНИ ЗНАЦИ ДЕКА НЕКОЈ ВЕ ЛАЖЕ: Лесно е, а соговорникот нема ни да знае дека знаете!

ОВА СЕ 3 СИГУРНИ ЗНАЦИ ДЕКА НЕКОЈ ВЕ ЛАЖЕ: Лесно е, а соговорникот нема ни да знае дека знаете!

Колку пати сте се запрашале дали некој ви ја кажува вистината или ве лаже? Заборавете на црвенењето, допирањето на ушите, гледањето на лева страна...

Моето семејство | Нема коментари

ЛОШИ НАВИКИ! Експертите објаснуваат зошто децата не сакаат зеленчук

ЛОШИ НАВИКИ! Експертите објаснуваат зошто децата не сакаат зеленчук

Верувале или не, дури 80 проценти од децата во светот не сакаат да јадат зеленчук, покажа едно неодамнешно истражување. Експертите тврдат дека ова е...

Моето семејство | Нема коментари

Како е да се биде родител во денешно „модерно време“

Како е да се биде родител во денешно „модерно време“

Раѓањето на детето многумина го опишуваат како најсреќен момент во животот. Мајките неможат да престанат да зборуваат за децата и нивните...

Моето семејство | Нема коментари

5 ГРЕШКИ кои родителите најчесто ги прават при ВОСПИТУВАЊЕТО на децата

5 ГРЕШКИ кои родителите најчесто ги прават при ВОСПИТУВАЊЕТО на децата

Вашето дете е хистерично, бара постојано нови играчки, плаче ако не ги добие и не знае како да се однесува со другите деца? „Ова не треба да звучи како...

Моето семејство | Нема коментари

Децата колку повеќе гледаат телевизија, толку помалку им веруваат на другите

Децата колку повеќе гледаат телевизија, толку помалку им веруваат на другите

Во денешно време на телевизија, интернет, компјутерски и Playstation игри, детето поголемиот дел од своето слободно време и го посветува на електронската...

Моето семејство | Нема коментари

Како да ги “натерате” децата да ви помогнат

Како да ги “натерате” децата да ви помогнат

Можеби не обрнуваме внимание на секој збор што го изговараме, но децата секако обрнуваат. Еден од најдобрите начини да ги научиме децата да...

Моето семејство | Нема коментари

Како да бидете совршен татко?

Како да бидете совршен татко?

Кога се распоредуваа обврските, татковците секако подобро поминаа. Додека мајките се тука да бидат сериозни, строги и грижливи, татковците се тука да...

Моето семејство | Нема коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk