Motherhood

Приказни за деца со Мишел Обама за време на пандемијата

Поранешната прва дама Мишел Обама ќе биде домаќин на неделното читање на приказни за деца, кое започнува од понеделник, 20 Aприл.

За сите исцрпени семејства што се обидуваат да ги забавуваат своите деца за време на пандемијата, еве некои добри вести: Мишел Обама е домаќин на приказни за деца. Поранешната прва дама објави дека се здружува со PBS Kids и Penguin Random House за да биде домаќин на седмично читање приказни на глас.

За четири недели почнувајќи од 20 април, Обама ќе прочита од една од нејзините омилени детски книги во настан наречен „Понеделник со Мишел Обама“. Прв на списокот е „Грофало“, напишан од Џулија Доналдсон, а илустриран од Аксел Шефлер.

Семејствата можат да се вклучат во живо на Фејсбук страницата на  PBS Kids и на каналот ЈуТјуб, или на Фејсбук страницата Penguin Random House.

Напиши коментар