Motherhood

ABCmouse штотуку објави едукативно детско шоу што можете бесплатно да го следите

Age of Learning, креаторите на академијата за рано учење ABCmouse и Tubi, бесплатна интернет услуга со илјадници емисии, штотуку ја објавија Search and Explore, сосема нова образовна емисија за деца, врз основа на популарната серија на книги ABCmouse.

„Возбудени сме да се здружиме со Туби за да ја започнеме серијата Search and Explore на платформата Tubi Kids. Особено во овие тешки периоди кога многу семејства се борат да го поддржат образованието на своите деца дома, оваа серија може да им помогне на децата да изградат љубов кон учењето и да ги искусат авантурите низ учење во САД и во целиот свет“, рече Пол Кандленд, извршниот директор на Age of Learning, во соопштението за печатот.

Извршниот директор на Tubi, Фарад Масуди додаде:

„Tubi Kids ги става родителите на возачкото седиште кога станува збор за образованието на нивните деца, а дестинацијата е бесплатна претплата. Содржината на ABCmouse им дава значителна вредност на нашите клиенти и ние сме воодушевени што ја започнуваме нашата соработка како ексклузивен дом за пребарување и истражување.”

Ова е модален прозорец. Не беше пронајден компатибилен извор за овој медиум. Креиран од тимот за наставни програми на Age of Learning и експертите за едукација во рано детство, серијата Search and Explore има за цел да им помогне на децата на возраст од 2 до 8 години да учат на забавен и ангажиран начин.

Преку своите 12-минутни епизоди, децата ќе развијат вештини, познавање на клучните концепти и вокабулар во предметите наука, технологија, инженеринг, уметност, математика, музика, социјални студии и писменост.

Погледнете ги првите осум епизоди на Search and Explore на Tubi Kids сега!

https://tubitv.com/

Напиши коментар