← НАЗАД НА БОЗА
„Мајчинството е маратон“

„Мајчинството е маратон“

Актерката Кира Најтли отворено зборуваше за мајчинството. Кира Најтли вели дека мајчинството е неверојатно искуство, но тоа е „физички и емотивен...

Моето семејство | Нема коментари

Момчињата не смеат да плачат: Оваа фраза ги тера вашите деца на насилство и самоубиство

Момчињата не смеат да плачат: Оваа фраза ги тера вашите деца на насилство и самоубиство

Предрасудите можат да ги чинат глава нашите деца, буквално. Научниците конечно докажаа дека спречувањето во изразувањето на добрите емоции кај...

Моето семејство | Нема коментари

НОЌНОТО СТАНУВАЊЕ РЕЗЕРВИРАНО ЗА МАЈКИТЕ?

НОЌНОТО СТАНУВАЊЕ РЕЗЕРВИРАНО ЗА МАЈКИТЕ?

Еве колку татковци се преправаат дека спијат кога ќе го слушнат плачот на бебето. Резултатите од едно ново истражување можеби ќе ги натера...

Моето семејство | Нема коментари

Родителите сакаат децата да ги научат на овие лекции

Родителите сакаат децата да ги научат на овие лекции

Ако некој ве праша што сакате да ги научите вашите деца, што би одговориле? Не е лесно да се биде родител, а оние кои имаат деца тоа најдобро им е...

Моето семејство | Нема коментари

Семејството не е важно, семејството е сè!

Семејството не е важно, семејството е сè!

Прочитајте. И споделете со оние што ги сакате. Денес е вистинскиот ден за такво нешто. Ви ги носиме најубавите цитати за семејната љубов. Прочитајте,...

Моето семејство | Нема коментари

7 факти за бракот што треба да им ги кажете на вашите деца

7 факти за бракот што треба да им ги кажете на вашите деца

Ако жената ја подготвува вечера, нејзиниот сопруг треба да ги измие садовите. Ако сопругот ги носи децата на училиште, жената треба да зготви ручек....

Моето семејство | Нема коментари

Трикови за подобар попладневен сон: За бебето е важен колку и ноќниот…

Трикови за подобар попладневен сон: За бебето е важен колку и ноќниот…

Прилагодете го распоредот на ритамот на вашето дете. Истражувањата покажуваат дека децата кои спијат во текот на денот имаат помала веројатност да...

Моето семејство | Нема коментари

Еве зошто децата се позаинтересирани за хартијата од подарокот

Еве зошто децата се позаинтересирани за хартијата од подарокот

Ако имате многу мали деца, не бидете изненадени ако тие повеќе и поубаво се играат со „пакувањето“ отколку со подарокот. Ако имате деца, веројатно...

Моето семејство | Нема коментари

Веќе во деветтата година од животот, децата можат да почнат да си создаваат лоша слика за себе

Веќе во деветтата година од животот, децата можат да почнат да си создаваат лоша слика за себе

Повеќето тинејџери се незадоволни од сопствениот изглед. Во време на пубертетот, тие наоѓаат маани на нивното тело кои често ги придружуваат и во...

Моето семејство | Нема коментари

Интересни факти за бебињата родени во декември

Интересни факти за бебињата родени во декември

Декември е време на празници, а многумина тогаш го прославуваат и роденденот. Еве неколку интересни работи за бебињата родени во декември. Долго...

Моето семејство | Нема коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk