Motherhood

Корисно и поучно: Пет забавни велигденски идеи во кои ќе уживаат децата од предучилишна возраст

Децата и нивните родители можат од дома да се подготват деновиве за дочек на Велигден.

Тоа може да биде забавно и поучно.

Ова се дел од активностите предложени од виртуелната игротека Чигра.

Воспитувачките на градинката Чигра дизајнираа пет активности што ќе ја развијат креативноста, фините моторни вештини, пред- читачките и пред-математичките вештини кај децата.

1. Велигденски јајца со пораки

2. Вегетаријански закуски

3. Зајак направен од картонски ролни

4. Испреплетен велигденски мотив со канап или конец

5. Малку учење со моркови

Напиши коментар