Motherhood

Зошто никогаш не треба да ги прашувате паровите зошто немаат деца

Околу 50 милиони парови низ целиот свет имаат проблем со зачнувањето и се борат да имаат бебе.

Кога прашувате некого зошто немаат деца, вие не само што се однесувате невнимателно, туку ја нарушувате нивната приватност, пренесува Bright Side.

Само затоа што добивте бебе на 25-годишна возраст, не значи дека секој мора

Еден од најчестите митови за бременоста е дека жените над 35 години не можат да останат бремени. И да, ако имаат доволно среќа да забременат, нивното бебе нема да биде здраво.

Во реалноста, работите се малку поинакви. Жената, сè додека има јајцеви клетки, може да зачне и нејзиното бебе може да се роди целосно здраво.

Постојат ризици по здравјето на вашето бебе и кога го раѓате бебето помлади. По триесеттите години, ризикот се зголемува за само 5%.

Најдоброто време да имате бебе е кога ќе одлучите дека сте подготвени за тоа, а не кога општеството ќе очекува.

Според истражувањето, околу 15% од светската популација е неплодна и тој број само се зголемува. Стапките на абортуси исто така се зголемија.

Студијата тврди дека повеќето бремености денес завршуваат со несреќни спонтани абортуси кои предизвикуваат идните родители да бидат депресивни.

Без оглед на тоа што не мислите лошо кога ќе прашате некого кога ќе имаат бебе, постои можност твоето прашање да ги повреди.

Постојат и други фактори кои влијаат на тоа зошто парот нема дете

Неплодноста е една од главните причини што паровите немаат деца, но има и други фактори кои паровите ги земаат в предвид пред да се одлучат да имаат дете.

Финансиска состојба, дали нивната врска е доволно силна, нивното здравје, кариера и така натаму. Кога ќе одлучите дека сакате да имате бебе и имате време правилно да се грижите за него, тогаш треба да работите на тоа.

Нема потреба да се потсетуваат жените дека нивниот биолошки часовник отчукува, тие се свесни за тоа

Постои чудна стигма кај жените кои добиваат бебе по 35-годишна возраст што треба да престане.

Кога Камерон Дијаз објави дека е бремена на 47 години, коментарите од онлајн заедницата беа негативни.

Ако жената не може да забремени природно, нема ништо лошо во обидот да роди бебе на други начини.

Некои луѓе едноставно не сакаат деца и тоа е во ред

Исто како што е нормално некој да има дете, треба да биде нормално и кога некој не сака да се испроба како родител.

Прашувањето на паровите зошто немаат деца и изјавата дека ќе се каат за тоа подоцна во животот е погрешно.

Мора да разберете дека како што имате свои мислења, така и тие имаат нивни, затоа престанете да ги наметнувате своите гледишта врз нив.

Никогаш не знаете низ што минуваат другите, бидете љубезни

Да заклучиме, никогаш не треба да ги прашувате луѓето зошто немаат бебе или кога ќе го имаат.

Парот може да има проблеми со врската, да се бори против неплодност или едноставно да не сака бебе од лични причини.

Никогаш не знаете низ што поминуваат луѓето во нивните четири ѕида.

Избегнувајте прашања што може да го натераат некој да плаче. Бидете разумни и љубезни.

Напиши коментар