← НАЗАД НА БОЗА
Родителите сакаат децата да ги научат на овие лекции

Родителите сакаат децата да ги научат на овие лекции

Ако некој ве праша што сакате да ги научите вашите деца, што би одговориле? Не е лесно да се биде родител, а оние кои имаат деца тоа најдобро им е...

Моето семејство | Нема коментари

Семејството не е важно, семејството е сè!

Семејството не е важно, семејството е сè!

Прочитајте. И споделете со оние што ги сакате. Денес е вистинскиот ден за такво нешто. Ви ги носиме најубавите цитати за семејната љубов. Прочитајте,...

Моето семејство | Нема коментари

7 факти за бракот што треба да им ги кажете на вашите деца

7 факти за бракот што треба да им ги кажете на вашите деца

Ако жената ја подготвува вечера, нејзиниот сопруг треба да ги измие садовите. Ако сопругот ги носи децата на училиште, жената треба да зготви ручек....

Моето семејство | Нема коментари

Трикови за подобар попладневен сон: За бебето е важен колку и ноќниот…

Трикови за подобар попладневен сон: За бебето е важен колку и ноќниот…

Прилагодете го распоредот на ритамот на вашето дете. Истражувањата покажуваат дека децата кои спијат во текот на денот имаат помала веројатност да...

Моето семејство | Нема коментари

Еве зошто децата се позаинтересирани за хартијата од подарокот

Еве зошто децата се позаинтересирани за хартијата од подарокот

Ако имате многу мали деца, не бидете изненадени ако тие повеќе и поубаво се играат со „пакувањето“ отколку со подарокот. Ако имате деца, веројатно...

Моето семејство | Нема коментари

Веќе во деветтата година од животот, децата можат да почнат да си создаваат лоша слика за себе

Веќе во деветтата година од животот, децата можат да почнат да си создаваат лоша слика за себе

Повеќето тинејџери се незадоволни од сопствениот изглед. Во време на пубертетот, тие наоѓаат маани на нивното тело кои често ги придружуваат и во...

Моето семејство | Нема коментари

Интересни факти за бебињата родени во декември

Интересни факти за бебињата родени во декември

Декември е време на празници, а многумина тогаш го прославуваат и роденденот. Еве неколку интересни работи за бебињата родени во декември. Долго...

Моето семејство | Нема коментари

ПРОБЛЕМИ СО ТИНЕЈЏЕРИТЕ: Како да препознаете дека ве лажат?!

ПРОБЛЕМИ СО ТИНЕЈЏЕРИТЕ: Како да препознаете дека ве лажат?!

Родителите често не знаат кога нивниот тинејџер е чесен, а кога ја избегнуваат или искривуваат вистината. Експертите наведуваат неколку индикатори...

Моето семејство | Нема коментари

Докажано: И мажите можат да имаат постпородилна депресија

Докажано: И мажите можат да имаат постпородилна депресија

Мажите се дури и поподложни на овој статус од жените, а не поминале низ бременост и породување. Можеби не ви е најјасно како некој што не се породил може...

Моето семејство | Нема коментари

Кога на децата треба да им се каже вистината?

Кога на децата треба да им се каже вистината?

Ова е време на годината кога родителите повеќе од било кога се обидуваат да ја „одржат“ магијата ... Но, што ако детето ве праша дали навистина постои...

Моето семејство | Нема коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk