Motherhood

Женски и машки имиња кои имаат значење „чудо“

За сите бебиња кои пристигнаа на посебен начин …

Ова се само неколку предлози за тоа како можете да го именувате вашето дете ако сакате звучно име со силна симболика.

Ива

Често и едно од најпопуларните кратки женски имиња. Името потекнува од името Ивана. Значењето на името е Бог е милостив или дар од Бога, што исто така може да се толкува како чудо.

Доротеа

Ова е женско име со грчко потекло го има исто значење како и името Теодор, дар од Бога. Двете имиња во основа се добиени од исти зборови, theos, што значи Бог и зборот doron, што значи дар. Другите форми на ова име се Дора, Дорјa и Доротеја.

Матеј

Класично машко име што не ја губи својата популарност. Значењето на ова име е со грчко потекло и е изведено од грчкиот збор matthias, што значи дар од Бога. Други форми на ова име се Матеја, Матео, Матија, Матеа.

Мира

Постојат многу толкувања на ова име, но името Мира најверојатно потекнува од зборот mir. Воедно, познато е дека името Мира е деминутив на името Мирјана. Според латинското толкување, mira значи прекрасна. Но, на англиски јазик, тоа име може да биде кратенка од зборот miracle, чудо.

Амари

Силно, но сепак женствено име што не е толку често, па затоа е посебно. Значењето на името е Божје чудо.

Напиши коментар