← НАЗАД НА БОЗА
Развијте го чувството на вредност кај детето

Развијте го чувството на вредност кај детето

Ако сте вработена мајка или татко, можеби имате грижа на совест, бидејќи не поминуваат доволно време со вашето дете. Сепак, поважно од квантитетот на...

Моето семејство | Нема коментари

Новопечениот татко сподели неколку совети околу кои жените не можат да се согласат

Новопечениот татко сподели неколку совети околу кои жените не можат да се согласат

Новопечениот татко го подели интернетот откако јавно искоментира дека мисли дека не треба да се станува во текот на ноќта поради близнаците што...

Моето семејство | Нема коментари

Постарите деца се попаметни

Постарите деца се попаметни

Ако имате постар брат или сестра, веројатно нема да ви се допаднат резултатите од ова истражување ... Една неодамнешна анкета би можела да биде причина...

Моето семејство | Нема коментари

Генерацијската разлика помеѓу партнерите влијае врз децата

Генерацијската разлика помеѓу партнерите влијае врз децата

Првото нешто што треба да го знаете ако влегувате во врска со некој кој што има деца е дека разликата во возраста генерално ги засега и децата. Можеби е...

Моето семејство | Нема коментари

ДАНСКИТЕ НАУЧНИЦИ ПОТВРДИЈА дека постарите мајки се подобри мајки

ДАНСКИТЕ НАУЧНИЦИ ПОТВРДИЈА дека постарите мајки се подобри мајки

Психолошката зрелост на постарите мајки има позитивно влијание врз развојот на детето, покажаа данските истражувања на Универзитетот во Архус. Тоа...

Моето семејство | Нема коментари

Дали е опасно бремените жени да спијат на грб?

Дали е опасно бремените жени да спијат на грб?

Дали сте слушнале дека бремените жени треба да спијат свртени на страна? И не, тоа не се само приказни од времето, и експертите тоа го советуваат! Една...

Моето семејство | Нема коментари

Ако сакате вашето дете да биде попаметна и посигурна личност, тогаш нека спие подолго со вас

Ако сакате вашето дете да биде попаметна и посигурна личност, тогаш нека спие подолго со вас

Ако го делите креветот со децата, веројатно знаете дека тоа е и тешко и неодоливо во исто време. Можеби неможете да се наспиете како да имате цел душек...

Моето семејство | Нема коментари

Дали е во ред бабите да ги чуваат вашите деца потполно бесплатно, или треба да плаќате за тоа?

Дали е во ред бабите да ги чуваат вашите деца потполно бесплатно, или треба да плаќате за тоа?

Детски градинки и дадилките се премногу скапи за некои родители, па на различни начини се снаоѓаат когастанува збор за чувањето на децата. Оние кои...

Моето семејство | Нема коментари

Времето инвестирано во децата е добро инвестирано време

Времето инвестирано во децата е добро инвестирано време

Научните истражувања покажаа дека колку татковците вложуваат повеќе напор и време во воспитувањето на децата, толку децата се попаметни и поуспешни...

Моето семејство | Нема коментари

Навикнете ги децата на вода

Навикнете ги децата на вода

Децата не треба целосно да ги лишите од газирани сокови, затоа што знаете дека забранетото овошје е најслатко, но треба да ги ограничите. Ако сакате да...

Моето семејство | Нема коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk