Motherhood

Татко создаде YouTube канал со совети за сите деца кои немаат татко

Откако живеел дел од детството без татко, овој човек решил да сними како се прават сите оние практични работи во животот што малите би побарале од татковците да им помогнат.

Кога четиринаесетгодишниот Роб Кини, заедно со седум други браќа и сестри, ги оставил нивниот татко, целото семејство почувствувало огромна загуба. Иако таткото го доби старателството за време на разводот, тој го одби.

„Тој го доби старателство, но тој искрено воопшто не сакаше да го добие“, рече Роб. Роб сè уште се сеќава на зборовите на татко му во моментот на заминувањето: “Знаеш, јас сум завршил со децата. Ќе мора сама да се справиш со нив, во спротивно ќе завршат во дом за деца без родители“.

Тогаш Роб се пресели кај најстариот брат и неговата сопруга. Роб сега е самиот татко.

На крајот на краиштата, тој имаше огромна потреба да направи нешто за децата и тинејџерите кои растат без татко. Тој одлучи да започне канал на ЈуТјуб каде ќе ги учи децата, но и возрасните, за практични работи во животот, токму оние за кои многумина би побарале од нивниот татко да им помогне.

Сакате да знаете како да врзете вратоврска? Роб е тука за да помогне? Како да го одзатнете одводот? Роб знае како да го поправи. Не знаете како да промените гума? Роб може да помогне. Каналот на Роб се вика „Тато, како да…?“

Не поминаа дури ни два месеци, а веќе има големо влијание на интернет.

„Сакам ова да бидат секојдневни работи што ни се потребни, но и мудрост што ја стекнав во текот на животот, што ќе ги охрабри луѓето“, рече Роб.

„На почетокот мислев дека само ќе им покажам на луѓето како да прават некои работи, но сè отиде на многу повисоко ниво“.

Напиши коментар