Motherhood

Најубавите декорации на детски родендени – слатки и солени закуски на кои децата нема да им одолеат!

Ако сакате да ги задоволите дури и најсложените гости – малите, ќе мора да посветите поголемо внимание на аранжманите на храна.

Ви предлагаме да ја имате токму оваа декорација на вашата роденденска маса …

Идејата за декорација на роденденска маса никогаш не е премногу, напротив. Без разлика дали ќе ја направите или порачате, мајките секогаш се обидуваат да обезбедат вкусна и интересна храна за прославата на роденденот.

Солени и слатки пити, салати, сендвичи, овошни дрвја, канапе … што се нема на масата, но колку од сето тоа го јадат најважните гости – малите?

Доколку сакате да подготвите закуски што на најмладите навистина ќе им се допаднат, предлагаме да го поедноставите изборот на храна, но храната да ја „спакувате“ на начин што е интересен за децата.

Еве неколку предлози …

1. Идеи за сервирање сендвичи на родендени на деца

2. Идеи за служење овошје на роденденска маса

3. Идеи за сервирање на печива на родендени на деца

4. Идеи за сервирање зеленчук на родендени на деца

5. Идеи за сервирање солени грицки на родендени на деца

6. Идеи за сервирање слатки колачиња на родендени на деца

Напиши коментар