Дестинации

Националниот парк Јута

Јута е позната по неверојатните кањони и камени формации. Националниот Парк во Јута е еден од најимпресивните. Неговите природни лакови, настанати од тврда песок,  формирани се пред повеќе милиони години кога солни насипи ја покриваат површината и формираат прекрасен портокалово-кафен пејзаж. Самиот крај, го отсликува и богата историја како и фасцинантни геолошки податоци. Се верува дека овој Национален Парк бил дом на Јутските и Пајутските племиња. Јутските петроглифи се стари 250 години и се видливи до денес. Брис кањонот, исто така во Јута е место близу Националниот Парк кое едноставно, ќе Ве маѓепса со неговата убавина.

 

Напиши коментар