man fashion

Најдобрите специјално дизајнирани обувки во светот

Овие 4 дизајнирани чевли се навистина кул. Секој дизајн е направен со одредена цел и посебна намена. Ајде да погледнеме!

Преклопни патики, “Минимакс”

Дизајнерот на овие чевли е Марк Илан, кој создава патики кои можат да се преклопуваат. Како инспирација за тоа му била техниката оригами.

“Straw” еколошки патики

Ова е редизајн на традиционалните корејски сламени обувки. Создадени се поради намалување на загадувањето.

“Reebok Maeda Strucces”

Девизата на дизајнерот на овие патики, Џон Маеда е: “Ако не успееш, продолжи да се обидуваш! Се додека не успееш!”

“Чевли со фарови”

Овие чевли имаат мала батерија која произведува светлина пред вас додека пешачите и тоа 1,5 метри. Интересното е во тоа што батеријата се полни со секој ваш чекор. Изработени се од водоотпорен материјал.

 

 

 

 

 

Напиши коментар