Мода

Најнеобичните модни ревии кои некогаш се одржале

Километарски писти

Ревијата во воз на подземна железничка стана составен дел од Берлинската модна недела, желни да претстават нешто ново и возбудливо во Копенхаген организирале ревија со писта долга 1.609 метри. На ревијата која се нашла во Гинисовата книга на рекорди учествувале 250 манекенки.

Подводна ревија

Додека данците направиле најдолга писта, во Сеул е организирана традиционална ревија на корејски носии во аквариум. Една необична модна ревија беше организирана во чест на отворањето на стоковни куќи и манекенките ги покажаа моделите под вода.

Напиши коментар