← НАЗАД НА БОЗА

Накитот од титаниум се повеќе во тренд

Накитот од титаниум се повеќе во тренд
1142 Читања

Неколку италијански златари изјавија дека во своите креации се повеќе користат титаниум, кој во земјината кора е многу обилен. Тие наведуваат дека овој метал е далеку од ефтин и полесен од златото и другите скапоцени материјали.

Со титаниумот можете да направите поголеми парчиња од накит кои ќе бидат од други парчиња метал, како злато на пример, објаснува дизајнерот.

Титаниумот кој се должи на неговата цврстина е погоден за изработка на накит, три пати е полесен од златото и е далеку поефтин од среброто и златото.

Се поголемото користење на титаниум во индустријата на накитот е дел од глобалниот тренд на претварање на нови материјали.

Единствен проблем кај накитот од титаниум е цената на неговата изработка која бара скапи машини кои се тешки за наоѓање.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk