Art & Crafts

Намалете ги менструалните болки

Топла бања – веруваме дека веќе многу пати имате слушнато дека треба да го избегнувате претераното изложување на вода за време на тие денови, меѓутоа топлата бања може да ви помогне за полесно да ги надминете. Топлата бања ги опушта мускулите и со самото тоа болката се намалува.

Лек против болките – доколку сте една од тие личности кои не сакаат да пијат лекови, направете исклучок во вакви ситуации. Лековите можат да бидат од голема помош. Лековите против болките содржат аналгетици и ефикасно ги намалуваат болките.

Вежбајте – звучи чудно но помага. Битно е да правите вежби кои ќе ве потат. Доволно е само брзо одење. Тоа ќе го забрза протокот на крв и ќе работи ендорфин, природните блокатори на болка ќе циркулираат преку крвотокот.

Напиши коментар