Убавина

Неколку трикови за перфектна шминка

Ова е уште едно упатство за правилно нанесување на шминка. Овој пат за нанесување на кафена сенка, како да имате секи, длабок и заводлив поглед со помош на шминката.

Најпрво нанесете сенка со пудра боја, кој аќе ви користи како основа.

Потоа на средината од корниот капак, во дното кај трепките ставете сина сенка.

Одозгора, во следниот ред ставете темно вилоетова.

Над неа ставете бакарно кафена сенка, седефаста која ќе им даде сјај на очите.

Одозгора на кафената седефаста, ставете потемна кафена сенка која нема сјај.

На ред е тушот за очи или креон, во зависност од тоа што повеќе сакате да користите.

Одоздола исто така, на надворешниот агол од окото ставете кафена сенка.

Завршете го шминкањето со многу маскара.

Напиши коментар