Мода

Од орманот на баба – Miu Miu пролет – лето 2012

Miuccia Prada повторно изведе еден од своите трикови и на модната писта го покажа тоа што најмногу и  одговара – нетипична естетика преполна со неверојатни и неочекувани детали, лесна несоодветност и со многу старомодни моменти на секое парче облека  кои  ги  одушевуваат  многуте потрошувачки кои ги посетуваат стоковните куќи.

За разлика од минатата сезона кога силуетата силно ја величеше женственоста, годинава добро им дојде на тие кои сакаат да експериментираат со се што за лаикот претставува грдо, непотребно, досадно и старо. Употребата на тантела, крпчиња, како и комплет од други парчиња стари алишта, можете без никакви проблеми и размислувања да ги облечете дури и за најозбилни деловни прилики. Тоа всушност е и доволен поттик  и  инспирација за ова колекција.

 

Напиши коментар