Дестинации

Островот на боровите – Нова Каледонија

Ова е едно од островите кои го образуваат архипелагот Нова Каледонија во Тихиот океан. Островото на боровите случајно го открил капетанот Џејмс Кук во 1774 година додека пловел кон денешен Нов Зеланд. Кук никогаш не бил на островот но тој го има дадено ова име кое и денес постои.

Островот многумина го опишуваат како нај волшебното место во архипелагот Нова Каледонија. Островот нема туризам, но плажите, преубавото тиркизно мора, високите борови, морскиот свет се во невидено божествена хармонија која нуди одмор за цел живот.

Напиши коментар