Дестинации

Планината Фуџи

Разгледајте ја и планината Фуџи. Импозантната висока убавица, највисока Јапонија, која се приближува кон небото 3776 метри. Настаната е во 18 век со вулканска ерупција. Нејзината посебност, дефинитивно ја прогласува за симбол на Јапонија. Со право, поради несекојдневната панорама. Можеби и природата некогаш прави грешки, но конусот кој е симетрално создаден го негира ова мислење. Посетеноста од 300 000 туристи годишно од кои повеќето не се плашат да го ризикуваат животот е доволен факт за магијата која ја нуди ова место, инаку забрането за посета од Октомври до мај поради екстремно ниските температури. Замислете планинарење во текот на ноќта, кое ќе ве награди со првите сончеви зраци ! Остварете го на Фуџи .

Напиши коментар