← НАЗАД НА БОЗА

Појадокот спречува кариес

Појадокот спречува кариес
869 Читања

Уште еден резултат од истражувањето иде во прилог на редовниот доручек, имено, во студијата во кои биле анкетирани 4000 американски деца од преучилишна возраст, покажа дека децата кои немаат редовен утрински оброк имаат 4 пати повеќе кариес од своите врсници кои редовно јадат наутро!

Исто така, истата студија покажа дека децата кои јадат помалку од пет порции зеленчук и овошје дневно имаат 3 пати повеќе кариес. Значи, како што и претпоставувате, не е сеедно ни што јадете. На исти принцип, сметаат лидерите на истражувањето важат и за возрасните.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk