Здраво тело

Пушите веднаш штом се разбудите? Е тогаш имате проблем

Оние кои пушат рано наутро, поточно веднаш штом станат од спиење или 30 минути по будењето имаат голем проблем. Овие луѓе имаат двојно поголем ризик за да добијат рак на белите дробови. Освен ова, тие луѓе се изложени и на поголем ризик за намалување на потенцијата, зголеме ризик за рак на глава и вратот.

За да се поштедите од овие проблеми дозволете си наутро да вдишете чист воздух, а после час до два запалете цигара.

Напиши коментар