← НАЗАД НА БОЗА

Рајското Езеро

Рајското Езеро
1217 Читања

На границата помеѓу Кина и Северна Кореја,  на врвот на планината Баекду, Ви го претставуваме Рајското Езеро. Езерото се наоѓа во кратер, кој настанал со вулканска ерупција во 969 година. Туристите можат да уживаат во долги прошетки, пешачење и јавање коњи по должината на патеката. Платнените куќички- јарти се еден од најпогодните начини на сместување, но тука се и повеќе добро развиени хотели. Семи – номадските племиња се луѓе кои овие предели ги населуваат сезонски. Со користење на нивните тури кои нудат јавање со коњи, традиционалните живеалишта, посетителите им придонесуваат заработка која ќе им помогне до крајот на годината. Ниските температури се специфични за оваа област, затоа, никако без топла облека.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk