Убавина

Решение на големиот женски “проблем”

Многумина од нас жените имаат проблем со поткожните влакна. Тоа најчесто се случува заради долгото практикување на одреден вид на депилација. За да не дојде до тоа, потребно е понекогаш да го смените типот на депилација.

Исто така важно е пред депилацијата да направите пилинг на кожата, за да може полесно да се отстранат влакната.

Пилингот направете го со маслиново масло и шеќер. Масирајте се додека кожата благо не поцрвени. Или пак намокрете ја кожата и измасирајте ја со сол.

Доколку веќе е дојдено до појавата – поткожни влакна тогаш намачкајте се со коњска маст, која одлично ги вади влакната кои се под кожата и не може да избијат.

Напиши коментар