ШоуБиз

Ричард Гир ги продава своите колекции за хуманитарни цели!

Актерот Ричард Гир уште пред неколку месеци најави дека планира да ги продаде своите гитари. Аукцијата се одржа оваа недела и на неа беа собрани 936.000 долари.

–        Без никакво размислување ја собрав колекцијата и ја продадов. Секогаш го купував само она што ќе ми се допаднеше и она што звучеше добро, – ја објаснува Гир својата страст кон гитарите.

Гир ги собирал гитарите уште од раното детство, а на овој чекор се одлучил со цел собраните пари да ги донира во хуманитарни цели. Колекцијата содржела 107 најразлични гитари.

Напиши коментар