Убавина

Шминка за заводночките

Визажистите за овој преиод од годината предложуваат да употребувате темно зелени, темно сини или виолетови тонови на сенка за очи.

Најпрво нанесете ја подлогата. Ставете течна пудра, а камената доколку е неопходно. Поиграјте се со руменилото. Ставајте во неколку нијанси. На почетокот од јаболчниците ставете потемно руменило, а кон образот ставете посветло.

Очите нека бидат нагласени. За дополнителен заводлив поглед користете туш за очи. Темни сенки во неколку нијанси.

Усните нека останат неутрални. Доволно е да нанесете сјај за усни или пак кармин кој е најприближен до бојата на кожата. Нека биде за нијанса потемен за да не изгледате како дух.

Напиши коментар