Керозин

Smart со нешто ново

Smart повторно го превртува автомобилскиот свет наопаку и ги предизвикува идеите за тоа како урбаниот пикап треба да изгледа. Ова е вистинскиот автомобил за младите и оние “млади во срце” со активен живот, кои придаваат значење на ниските емисии и преземањето на минимум простор на патот. Smart for-us, за првпат ни го претставува практичниот концепт на пикап во реалноста на урбаниот сообраќај на 21-от век.

Со надворешни димензии (должина / широчина / висина: 3547/1506/1701mm), товарниот дел речиси може да биде неприметлив како што е случајот кај типичниот пикап и исто така многу необично под неговата шасија. Благодарение на уникатниот електричен погон, кој се карактеризира со a55 kW магнетно-електричен мотор со нула емисија на гасови Smart for-us е темпераментен и забавен за возење. Тој ќе ја прослави својата светска премиера во Северна Америка на Меѓународниот Саем на Автомобили во Детроит (14-22 Јануари 2012).

Напиши коментар