Убавина

Смирете ги локните со неколку потези

*Користете хидратантен регенератор после миењето на косата. За косата да има најголема флексибилност во стилизација, потребно е да обезбедите што повеќе влажност, бидејќи тоа помага во ублажување на локните.

*Побарајте производи кои содржат маслиново масло, кокосово масло и слични хидратантни состојки. Кога ќе ја хидрирате кожата, таа добива тежина, локните подобро се дефинираат и полесно се манипулира со нив.

*Ставете производи додека вашата коса е сеуште влажна, штом излезете од под туш, така што производот ќе ја суши косата и ќе помогне во смирување на локните.

*Кадравата коса и онака е сува, а топлиот воздух дополнително ја суши. Ако навистина морате да ја сушите косата со фен, ставете го фенот на најслабо дување.

*Ако имате кратка коса, не заборавајте да одите на фризер на секои 4 до 6 недели, така што вашиот стил ќе биде под контрола.

Напиши коментар