Убавина

Со зелен чај до здрави непца

Убава и блескава насмевка е украс на секое лице. Но за тоа не се заслужни само здравите заби – значајна улога играат и здравите непца, кои се најслаба точка кај многу луѓе. Ако тоа е проблем и кај вас, склони сте кон воспаление и повлекување на непцата, научниците конечно најдоа лек за вашиот проблем.

Поточно, откриено е дека пиењето на зелен чај може да помогне во спречување на развојот на болните непца.

Што поголема количина на зелен чај, помала е веројатноста да имате проблеми со непцата, како повлекување или крварење на непцата.

Експертите претпоставуваат дека таквите позитивни ефекти на овој билен чај, може да се препишат на големата количина на антиоксиданси со кои зелениот чај е многу богат.

Напиши коментар