Здраво тело

Сонот е важен! Откриено е дека несоницата го зголемува ризикот од инфаркт!

Последната студија тврди дека луѓето кои се борат со несоница имаат зголемен ризик за срцеви проблеми и за 45% повеќе од оние кои спијат без проблем.

Студијата била спроведена на 52.610 норвежани кои одговарале на прашања за нивниот проблем со неоницата од 1995 година па до денес.

Несоницата влијае на работата на срцето, па освен тоа што предизвикува срцеви заболувања овие лица имаат многу поголема шанса за срцев удар.

Напиши коментар