Важни совети за масна кожа:

*Масната кожа е важно секој ден правилно да се чисти.

*За да ја одржите рамнотежата водете сметка да го регулирате лачењето на мастите за да ја осигурате кожата од непотребна рамнотежа, идеални се есенцијалните масла.

Масната кожа никако не поднесува:

*Заборавете на масните креми, на вашата кожа не и требаат липиди.

*Производите за лице не нанесувајте ги силна и долготрајна масажа бидејќи жлездите ќе лачат повеќе. Користете производи кои на вашата кожа брзо ќе се впиваат и брзо ќе се сушат.

Масната кожа сака:

*Лесни хидратантни креми без масла.

*Еднаш неделно да ставате маска и пилинг на лицето, за лица наменети со масна кожа.

*Еднаш месечно да си дозволите свој кожен третман за чистење и регенерација на кожата која ќе ја направат стручни лица во козметички салон.

 

Напиши коментар