Кејт Мидлтон и принцот Вилијам, пар со стил

Избраничката на британскиот престолонаследник  е објект на разни коментари како по однос на надворешниот изглед,  поведението, социјалниот статус и т.н. Ние ќе се ориентираме на нејзиниот надворешен изглед , поконкретно на најзиниот стил.

Каков е стилот на Кејт Мидлтон?

Стилот на Кејт Мидлтон е во процес на активна трансформација, со цел градење имиџ на англиска принцеза. Но ние сме безкрајно љубопитни да ѕирнеме во нејзиниот гардеробер пред да се реши да влезе во Бекингамскиот дворец. Кратки панталони, кратки сукњички, јарки бои…типичен стил на модерна тинејџерка. Но тој имиџ е заборавен во минатото.

Сега целта на Кејт е да се преобрази во елегантна принцеза. Се справува ли? Да. Таа е убава, млада девоја, со перфектна фигура, но веќе скриена под строгите костими и правила на облекување.

Принцеза Дајана vs. Кејт Мидлтон

Споредбите со принцезата Дајана, покојната мајка на принцот Вилијам, се неизбежни. Стилистите пронаоѓаат сличности помеќу оделни аутфити на Дајана и Кејт. Споредбите се неизбежни, но вистината е, дека принцезата Дајана го издигна премногу високо нивото за стил, па на Кејт и останува да измине уште многу пат додека и се доближи и изгради свој собствен препознатлив стил.

 

 

 

 

Напиши коментар