Дестинации

Тувалу

Еден од најмалите и најоддалечените земји во светот. Oвој недопрен агол на Пацификот нуди мирен одмор. Не – комерцијализираната животната средина, е доволен и идеален предуслов за одмор и релаксација.

Спектакуларната тропска средина се состои од огромно пространство на океанот прошаран со неколку живописни островчиња, прекрасен лагуни, корални гребени кои на ова место му даваат вистински предзнак за тропски рај.

Во Тувалу ќе откриете карактеристична полинезиската култура и прекрасни луѓе кои строго се држат во одржувањето на нивниот уникатен општествен живот, уметноста, занаети, архитектура, музика, танц и легенди.

Напиши коментар