Варадеро е едно од најпознатите одморалиште на Куба. Неговите златно-бели песочни плажи, тиркизна вода на атлантскиот океан , чудесната гребени и  живописните пештери го прават ова место едно од најпосетуваните туристички дестинации о светот.

Варадеро е чудо на природата. Неговата околина е многу живописна: смарагдното  море, со златно-бели песочни плажи кои се долги и по 25 километри милји, а во близина на нив впечатлива немирна, маслинесто зелена, тропска вегетација. Крајбрежните пештери и  лагуната богата со најразновиден, ендемски подводниот свет не го остава никого рамнодушен!

 

Напиши коментар