Мода

Весели бои во правоаголна форма

Иако веселите и свежи бои се одлика за летните модни трендови, и ова сезона тие се доста модерни, а посебно комбинирањето на правоаголни форми со различна боја. Обоените правоаголници се всушност нов тренд на комбинирање на два или повеќе различни во низа.

Обоените правоаголници можат да се комбинираат од глава до пети или пак само на едно парче облека, а другиот дел да се остави еднобоен. Тие можат  да се носат на фустани, туники или на чанти и чевли.

Обоените правоаголници можат да бидат со различна боја: од монотона, ведра, пастелна, контрастна или комплементарна.

 

Напиши коментар