Здраво тело

Зајакнете го имунитетот со здрави секојдневни навики

Покрај исхраната, за појак имунитет ви треба чист воздух, добар сон…

Токму затоа ви препорачуваме да внимавате на овие здрави навики во вашето секојдневие:

Настинката и грипот може да се пренесат со допир. Мијте ги рацете почесто. Во овој период на вируси и настинки особено треба да внимавате на хигиената. Затоа се препорачува да ги миете рацете почесто. Сапунот и водата се одлични сојузници на вашето здравје.

Чист воздух. Проветрувајте често во просторијата каде отседнувате подолго. Освен тоа што ви треба свеж воздух, познато е и дека бактериите се размножуваат на топло, па затоа не е лошо да влезе малку ладен и свеж воздух.

Квалитетен сон. Одморот и релаксацијата се предуслов за јак имунитет. Кога сте уморни тогаш и имунитетот опаѓа, па е многу веројатно да се разболете кога организмот е слаб за да се бори со вирусите.

Напиши коментар