Здраво тело

Здраво тело, но и подобар сексуален живот! Тиквата е она што ви е потребно

Есента е идеално време за подготвување на рецептите со тиква. На нас мажите од особено значење ни е тиквата. Освен тоа што е полна со витамини и минерали, лесно заситува а има малку калории, друга важна функција е тоа што тиквата е еден од најголемите афродизијаци.

Испитувањата докажале дека мирисот на печена тиква го зголемува крвотокот за 40%, а во исто време ја зголемува и желбата за секс. Зголемено либидо и желба за секс. Семките од тиквата исто така се од големо значење за мажите.

 

Напиши коментар