Здраво тело

Знаевте ли дека аспиринот го нарушува видот?

Лекарите од Академскиот медицински центар во Амстердам дојдоа до заклучок дека луѓето кои редовно пијат аспирин се соочуваат со ризикот да го загубат видот по шеесетата година од својот живот!

Внимателно со аспиринот!

Истражувањето докажало дека аспиринот го оштетува трајно видот. Во оваа студија учествувале 4.700 луѓе. Се докажало дека оние кои редовно земале аспирин, по 65 година имаат значително намален вид. Болеста обично ги напаѓа и двете очи, а причинител е за трајно и неповратно губење на видот. Од истражувањето е дојдено до заклучок дека жените се поголеми жртви кога станува збор за оваа болест на очите наречена – влажна макуларна дегенерација.

Напиши коментар