Art & Crafts

10 животни закони

1. ИЛИ СФАЌАТЕ – ИЛИ НЕ СФАЌАТЕ

Стратегија: Придужете им се на оние кои сфаќаат

2. САМИ ГО СОЗДАВАТЕ ВАШЕТО ДОЖИВУВАЊЕ НА СВЕТОТ

Стратегија: Признајте ја и прифатете ја одговорноста за Вашиот живот

3. ЛУЃЕТО ГО ПРАВАТ ОНА ШТО УСПЕВА

Стратегија: Одредете што добивате Вие, а што другите со Вашето однесување

4. НЕ МОЖЕТЕ ДА ГО ИЗМЕНИТЕ ОНА ШТО НЕ ГО ЧУВСТВУВАТЕ

Стратегија: Бидете реални во врска со Вашиот живот и сите останати животи во него

5. ЖИВОТОТ ГИ НАГРАДУВА ДЕЛАТА

Стратегија: Внимателно донесете одлуки ! Потоа правилно насочете кон метата

6. НЕ ПОСТОИ РЕАЛНОСТ, ПОСТОИ САМО ПЕРЦЕПЦИЈА

Стратегија: Идентификувајте ги филтерите преку кои го набљудувате светот

7. ЖИВОТОТ ТРЕБА ДА СЕ УПРАВУВА… НЕ ДА СЕ ПОПРАВУВА

Стратегија: Превземете контрола над Вашиот живот и задржете ја

8. ЛУЃЕТО ГИ УЧИМЕ КАКО ДА СЕ ОДНЕСУВААТ СО НАС

Стратегија: Подобро диктирајте го нивното однесување, отколку да го критикувате

9. СИЛАТА Е ВО ПРОШТЕВАЊЕТО

Стратегија: Бесот и горчината најмногу ви штетат Вам, лично

10. МОРА ДА ЗНАЕТЕ ШТО САКАТЕ ЗА ТОА ДА ГО БАРАТЕ

Стратегија: Јасно одредете што сакате и пробајте тоа да се оствари

Напиши коментар