Motherhood

20 работи кои треба секоја мајка да ги знае

Ако не ги следите мајчинските инстинкти мајчинството може да ви изгледа како нерешлива математичка задача. Прочитајте ги овие 20 совети кои сигурно ќе ви помогнат животот со децата да ви биде поедноставен и среќен!

1. Мора да поттикнувате детето да јаде здрава храна
2. Мајчинството не е правилиниско, во ред е да се греши
3. Дозволете му и на таткото да биде родител
4. Испланирајте ја гардеробата за детето за цела недела
5. Често имајте семејни вечери или ручеци
6. Некогаш да кажете НЕ е по добро
7. Смејте си се сами на себе
8. Некогаш мора да излажете за доброто на детето
9. Прифатете извинување
10. Не чувствувајте вина затоа што работите или пак не работите
11. Детето мора да се учи на одоговорност немора вие да му ги пишувате домашните задачи
12. Среќен брак среќно семејство
13. Заедницата ќе ви донесе помалку стрес
14. Мајчинството не е натпреварување
15. Тешко е да ги пуштиме, но мораме
16. Поштедете се од ставот супермајка
17. Мора да имате и малку време за себе
18. Бидете добар пример за своето дете
19. Поставувајте свои правила
20. Разговор со децата, колку повеќе отворено разговарате толку е подобро

Напиши коментар