Керозин

2012 Mazda RX-7

И покрај извештаите дека RX-8 ќе биде последниот автомобил што има ротационен мотор, постојат информации дека смртта на ротирачкиот мотор е забуна и дека компанијата планира да воведе нов автомобил придвижуван од ротирачки мотор во блиска иднина. Очигледно, постои тим на инженери кои во моментов работат на драстично подобрена верзија на Renesis 2-ротор, наречен 16x (прикажан на саемот на автомобили во Токио во 2007-та година).

Напиши коментар