Керозин

2013 Porsche New 356

Додека помалото Porsche (наводно, наречено ” New 356″) ќе ја сподели својата платформа со претстојните VW BlueSport турбодизел и Audi R4. Изворот на енергија нема да биде 2,0-литарски турбо од VW/Audi како што првично се мислеше. Наместо тоа, најновите гласини е дека Porsche развива хоризонтално поставен 4-цилиндарски мотор, во согласност со долгогодишната традиција на компанијата со типот – боксер мотори. Турбо полначот ќе му овозможи на моторот на “новиот” 356 да произведе 250-300 коњски сили.

Напиши коментар