Керозин

2014 Dodge Demon

Проспектот за малиот Dodge Roadster има нозе уште кога сојузот со Дајмлер беше силен. Кога тоа спојување се растури, го остави Demon концептот од 2007-та година, прикажан на саемот на автомобили во Женева (и несреќниот Chrysler Crossfire) без SLK платформата на Mercedes. Но, сега со врските на Chrysler кон групацијата Fiat, постои посебна клима за случајот Demon да се крене од пепелта. Во суштина тоа ќе биде варијанта на Dodge на идната Alfa Romeo Spider.

Напиши коментар