Керозин

2014 Lexus IS

Иако е речиси половина деценија далеку, ние слушаме дека следната генерација седан ќе дебитира некаде во 2013 година. Причината, според нашите извори, е дека работата започнала на нов седан со 4-врати базиран на FT-86 платформата. За оние кои не се запознаени со FT-86, тоа е концепт автомобил кој дебитираше на саемот на автомобили во Токио минатата година. Како духовен наследник на стариот Levin AE-86, автомобилот кој го нарекуваме Corolla coupe, FT-86 со погон на задните тркала ќе дебитира во јуни 2012 година.

Додека спортскиот авомобил FT-86 ќе биде придвижуван од мотор на Subaru – EJ20 (2.0-литарски flat-4), IS ќе биде придвижуван од 2,5-литарски природно аспириран 4-цилиндричен и/или 3.6-литарски flat-6 мотор. 2014 Lexus IS F ќе продолжи со високо-моќниот V-8 кој ќе го му овозможи на луксузниот седан присуство на тркачките патеки.

Напиши коментар