Здраво тело

7 Намирници кои имаат повеќе витамин Ц од лимонот

Кога ќе кажеме лимон или портокал веднаш добиваме асоцијација за витамин ц. Но, додека ние мислиме дека тоа е овошјето со најмногу витамин Ц, реално постојт многу овошја и зеленчуци кои содржат многу повеќе витамин Ц. Во лимонот има 82,7 милиграми витамин Ц.  Ова се намирниците кои имаат поголема содржжина на витамин Ц.

Напиши коментар