Убавина

Активност која ги гори калориите, а не подрзабира вежбање

Оваа година се решивте на време да го припремите телото за лето? Имаме еден трик кој сигурно ќе ви се допадне.

Многу е едноставно, пишувајте за своите чувства. Жените кои пишуваат дневник имаат многу поголема шанса да ослабат од оние кои не го прават тоа. Во истражувањето кое било правено учествувале голем број на жени кои имале задача секој ден по 15 минути да пишуваат за личните работи, за семејството, за љубовта, за работата… Едната полвина од жените ја извршувале задачата, а другата половина не. Истражувачите закличиле дека жените кои пишувале дневник изгубиле по 1,5 килограми во просек. При тоа сите жени имале еднаков режим на исхрана.

Врската помеѓу пишувањето и слабеењето истражувачите ја објаснуваат со фактот дека кога пишуваме за убави или лоши работи нашите мисли се насочени кон друго, тогаш се задлабочуваме и забораваме на храната.

Напиши коментар