Здраво тело

Алое вера – чудесно моќна билка која содржи 240 хранливи и лековити состојки

Алое вера е билка која за прв пат била откриена на Барбадос. Заради огромниот број на хранливи состојки таа се наоѓа на врвот на листата на лековити билки.

Постојат 250 видови на алое вера, но само 4 од нив имаат лековито својство. Од билката најмногу се употребува нејзиниот гел, желатинеста маса која се наоѓа во внатрешноста на листот.

Алоето е хранлива билка за секоја ќелија на човечкиот организам. Заради богатиот состав на лековити својства таа е наречена кралица на лековитите билки.

Утврдено е дека алоето содржи 240 хранливи состојки меѓу кои се витамините А, Б1, Б2, Б3, Б6, Б12, Ц, Е, фолна киселина, над 20 минерали, магнезиум, манган, цинк, бакар, хром, калциум, железо, над 20 аминокиселини…

Напиши коментар