Мојата кујна

Аперол – вкусот на Италија на вашата трпеза

Подгответе го овој оригинален италијански освежителен пијалок.

Потребни состојки:

–      3 дл пенливо вино

–      2 дела Аперол

–      1 дел кисела вода

–      малку лед и кришки портокал

Подготовка:

Ставете лед и кришка портокал во една чаша. Сипете Аперол во пенливото вино и додајте малку кисела вода. Вака ќе избегнете Аперолот да се издвои на дното од чашата.

Овој пијалок неверојатно ќе ве освежи.

Напиши коментар