Керозин

Audi A8 hybrid

Audi го претстави А8 Hybrid, кој сигурно ќе стане хит помеѓу елитните хибридни возила. Се работи за посебна верзија на најголемата лимузина. Се движи со паралелна синергија на турбобрзинец со директно вбризгување 2.0 TFSI. Ова возило има 245 кс.

На дното од багажникот се наоѓа пакет литиумски батерии со напон од 266 V и капацитет од 1,3 kWh, кој е единствен по својата маса од само 39 кг.

Се работи за автомобил со алуминиумска каросерија со вкупна маса од 1870 кг. Со потпора на автоматскиот менувач со осум брзини А8 Hybrid за 7,7 секунди развива 100, и постигнува 235 км/час.

Напиши коментар